Begin je dag met inspiratie: 30 Dagboekschrijf-prompts voor je ochtendritueel

Begin je dag met inspiratie: 30 Dagboekschrijf-prompts voor je ochtendritueel

Omdat ik zelf zoveel voordelen ervaar van een ochtendritueel, wil ik graag dit onderdeel alvast met je delen. Een geweldige manier om je dag positief te beginnen is door dagboekschrijven als vast onderdeel van je ochtendritueel. Het helpt je om je gedachten te ordenen, je doelen te stellen en je creativiteit te stimuleren. In deze blogpost deel ik 30 dagboekschrijf-prompts die je kunt gebruiken om je ochtendritueel te verrijken en je dag met inspiratie te starten.

En natuurlijk, als je nog geen "heel ritueel" hebt, dan is dit een mooi begin! Begin klein en beantwoord elke dag één vraag.

1. Hoe voel ik me vanochtend? Beschrijf mijn gemoedstoestand.

2. Wat zijn mijn belangrijkste doelen voor vandaag?

3. Schrijf drie dingen op waarvoor ik dankbaar ben.

4. Welke affirmatie wil ik vandaag gebruiken?

5. Wat wil ik loslaten of vergeven om ruimte te maken voor positiviteit?

6. Wat is een gezonde gewoonte waar ik vandaag aan wil werken?

7. Beschrijf een droom die ik vannacht had.

8. Welke kleine stap kan ik vandaag zetten om mijn grote droom te verwezenlijken?

9. Hoe kan ik vandaag meer zelfliefde tonen?

10. Welk boek, citaat of liedje inspireert me op dit moment?

11. Wat wil ik vandaag bereiken op het gebied van mijn creatieve projecten?

12. Schrijf een brief aan je toekomstige zelf.

13. Wat is mijn favoriete manier om te ontspannen?

14. Wat is mijn favoriete herinnering die me altijd opbeurt?

15. Welke stap kan ik zetten om meer balans in mijn leven te brengen?

16. Beschrijf een moment waarop ik trots was op mezelf.

17. Hoe kan ik meer in het hier en nu leven?

18. Wat betekent zelfzorg voor mij?

19. Schrijf een lijst van dingen die me energie geven.

20. Wat is mijn favoriete manier om te mediteren?

21. Wat zou ik tegen iemand zeggen die vandaag een uitdaging heeft?

22. Wat waardeer ik het meest in mijn kind(eren)?

23. Wat is mijn favoriete manier om met stress om te gaan?

24. Wat wil ik vandaag leren?25. Wat betekent succes voor mij?

26. Hoe kan ik vandaag een vriendelijk gebaar maken naar iemand anders?

27. Wat is mijn favoriete plek om naartoe te gaan voor rust en stilte?

28. Wat is mijn favoriete gezonde maaltijd?

29. Hoe kan ik vandaag meer kleur aan mijn leven toevoegen?

30. Wat is mijn ultieme doel voor een gelukkig en vervuld leven?

Deze dagboekschrijf-prompts kunnen dienen als een waardevolle toevoeging aan je ochtendritueel of een goed begin zijn om je dag bewuster te starten.  Neem de tijd om ze te overdenken en schrijf je gedachten op. Je zult merken dat het dagelijkse schrijven je helpt om je focus te richten, je intenties duidelijk te maken en je positieve energie te vergroten. Begin je dag met inspiratie en laat je ochtendritueel een bron van kracht en creativiteit zijn.

afbeelding van een e-book over een ochtendritueel met een roze voorpagina met zonsopkomst op een groene achtergrond

Wil je meer informatie over het beginnen van een ochtendritueel? Lees dan mijn gids voor het starten van een ochtendritueel voor meer tijd, rust en focus. Hopelijk gaat het jou net zoveel opleveren als dat het mijn doet.

veel liefs, Femke

Terug naar blog